maanantai 18. tammikuuta 2016

Vajaa viikko takana


Hola! Täällä sitä ollaan, viidettä päivää Meksikossa. Blogini kertoo opiskelusta, ihmettelystä, oivalluksista ja eksymisistä Meksikon toiseksi suurimmassa kaupungissa, Guadalajarassa. Täällä siis tuun viettämään seuraavat viisi kuukautta, 4,5 miljoonan muun ihmisen seassa. 


http://www.justmaps.org


http://www.meetingofstyles.com

Itä-Suomen yliopistosta meitä lähti Guadalajaraan kaksi, lisäkseni Minja Joensuun kampukselta. Viestiteltiin ennen tänne tuloa jonkin verran ja päätettiin hankkia samat lennot ja matkustaa yhdessä. Asutaan myös kämppiksinä täällä. Meillä on hyvän kokoinen kämppä olohuoneella, keittonurkkauksella, kahdella makuuhuoneella ja kahdella kylppärillä mukavan meksikolaisperheen talon pohjakerroksessa. Perheeseen kuuluu äiti Beatriz, 15- ja 20-vuotiaat pojat Claudio ja Olin ja kaksi koiraa. Ne on kyllä enemmän kuin pelkkä vuokraisäntäperhe, meidät on otettu niin lämpimästi vastaan. Eilen esimerkiksi oltiin barbequejuhlissa niiden perhetuttujen luona ja saatiin siellä jo kutsu seuraaviin juhliin. Meksikolaiset on mukavia.

Ja niin avuliaita! Oltais eksytty pari kertaa tosi pahasti, jos paikalliset ei ois kertonut, missä kohtaa jäädä bussista pois. Tänään käytiin hakemassa paikalliset puhelinliittymät, ja siinä oli jotain hankaluuksia ja myyjä ei puhunut kovin hyvin englantia, mutta se selvitti meidän kanssa niitä juttuja varmaan kaksi tuntia. Kaksi tuntia, ja ostettiin kahden ja puolen euron liittymät.

Käytiin myös teetättämässä kuvat tuleviin opiskelijakortteihin.



Jotenkin se laite tulosti Minjan kuvan kolme kertaa ja mun ainoastaan yhden :D. Jostain syystä meille tapahtuu aika paljon tällasta...

Mutta täällä kaikki hyvin, keskiviikkona eka koulupäivä huii! Tämän viiden kuukauden aikana tulee varmasti koettua hetkiä laidasta laitaan, ihania ja ikäviä, mutta se on varmaa, että ne tulee olemaan ikimuistoisia, memorables.


Besos,
Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti